Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

3.22 гр. Златна Монета 10 Швейцарски Франка Вренели 1911- 1922

 

Държава: Швейцария

Монетен двор: Swissmint

Тегло: 3.225 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 2.90 гр.

Диаметър: 19 мм

Дебелина: 0.9 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 10

Валута: Швейцарски Франк

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционната златна монета от 10 франка Вренели

 

10 Франковите монети са значително по- редки от своите 20 франкови събратя. Обикновено са сечени в доста по- ниски тиражи, а тези които са оживели до днешни времена са значително по- износени. И докато френските 10 Франка Наполеон и Мариана са в сравнително по- големи тиражи, то 10 Франка Вренели са истинска рядкост, особено в добро състояние. Това ги прави силно колекционни за събиращите монети от франков стандарт.

 

 

Съхранение на 10 франковите златни монети Вренели ( Хелвеция )

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 3.225 гр., за инвестиционни се считат всички, които са най-малко 3.19 гр. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт 10 Франка Вренели

 

Докато Швейцария е емитирала 20 франка от 1886 до 1949 г., нейният по-малък брат от 10 франка е емитиран само от 1911 до 1922 г. и дори тогава само в седем от дванадесетте години, като нито една не е емитирана от 1917 до 1921 г. включително. Единственият тип дизайн е главата 'Вренели' с "HELVETIA" отгоре на лицевата страна. Единствената разлика между това и авeрса от 20 франка е размерът на планините. На обратната страна ще видите швейцарския кръст върху слънчева светлина над пръски от алпийски цветя, които според някои източници са тинтява, а според други еделвайс. В центъра е стойността- 10 Франка и датата отдолу. Знакът на монетния двор "B" значи Берн.