Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

7.96 гр. Златна Монета 20 Марки Император Вилхелм II Прусия с униформа 1913- 1914

 

Държава: Германска Империя

Монетен двор: Preußische Staatsmünze ( Пруски Държавен Монетен Двор )

Тегло: 7.96 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 7.16 гр.

Диаметър: 22.5 мм

Дебелина: 1.40 мм

Гурт: надпис

Номинал: 20

Години на изсичане: 1913- 1914

Валута: Германска Марка

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Предимства на колекционната златна монета 20 Марки Вилхелм II

 

20 Марки Вилхелм II с военна униформа са далеч по- редки от стандартния Вилхелм II и са чисто колекционни, а не инвестиционни. Секат се само 1913- 1914 година и демонстрират готовността на монарха за ПСВ. Срещат се изключително рядко на пазарите и са перфектно допълнение за всеки колекционер на исторически монети.

 

 

 

Съхранение на златните монети 20 Марки Вилхелм II

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При все това, като цяло те са в по- добро състояние от старите емисии на 20 Франка Наполеон ( без венец ). При фабрично тегло от 7.96 гр., за инвестиционни се считат всички, които имат износвания до 1 %. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 20 Марки Вилхелм II

 

Вилхелм II е човекът отговорен за ПСВ. Безспорно интелигентен, но емоционално нестабилен и доказано исторически слаб лидер. Само след две години управление, уволнява всеизвестния канцлер Ото Фон Бисмарк и слага свой човек на поста. Успява да създаде конфликти с достатъчно европейски страни, с което спомага индиректно необичайния съюз Франция- Русия. Съумява да отдалечи Великобритания с известното си интервю пред британския Daily Telegraph, в което казва, че немците не харесват британците. И така, единственият съюзник на Германия остава Австро-Унгария. След покушението върху Арчдукът на Австрия Фердинанд, Вилхелм II поставя ултиматум на Сърбия, който е ясно, че Сърбия няма да приеме и с обявяването на война от Австро-Унгария на Сърбия избухва ПСВ. Германия обявява война на Русия. Франция обявява война на Германия. Скоро, всяка европейска държава заема страна. Плановете на Вилхелм II са били войната да е кратка, но уви - плановете на Русия и Франция са по-различни. Успява да отблъсне зле оборудваната и неподготвена руска войска, но Франция излиза костелив орех. 

При стартирането на ПСВ, той се обръща към войската с репликата: 'Ще се приберете преди листата да паднат от дърветата'. Това не се случва.

 

Войната приключва 1918 год., дава милиони жертви, а Вилхелм II абдикира и се крие в Холандия до края на живота си. 

 

След тази история, вероятно ще закупите тази монета, заради колекционната им стойност, а не точно заради лика върху нея.