Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

6.45 гр. Златна Монета 20 сръбски Динара Милан I 1882

Налични и 10 сръбски Динара Милан I

 

Държава: Сърбия

Монетен двор: Münze Österreich,Vienna, Austria 

Тегло: 6.45 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.81 гр.

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.25 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Сръбски Динар

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционната златна монета 20 Динара Милан I, 1882 год.

 

Сечена само в една година. Рядка нумизматична монета.

 

 

Съхранение на 20 франковите златни Динара Mилан I, 1882 год.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Цените им варират спрямо качеството и износванията. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт 20 Динара Милан I, 1882 год.

Въпросът за политическите емигранти и гранични спорове водят до влошаване на отношенията с българите, а Съединението на Княжество България и Източна Румелия подтиква Милан да търси териториални компенсации за сметка на западните български земи. През ноември 1885 година той напада България, но войските му търпят поражение при Сливница. Дипломатическата намеса на Австро-Унгария възпрепятства българското настъпление към Ниш и намеренията на Милан да абдикира. През февруари 1886 година е подписан Букурещкия Мирен Договор, с който е възстановено довоенното положение.

Отношенията с България се подобряват след преврата и контрапреврата в София през 1886 година. Крал Милан поддържа българското Регентство срещу Русия и сключва с него споразумение за уреждане на граничните спорове, емигрантския въпрос, търговските и железопътните връзки между двете държави.

 

Не особено приятелски настроен към нас крал.