Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

20.34 гр. Златна Монета 100 Чилийски Песо Либърти 1895- 1980

 

Държава: Чили

Монетен двор: Santiago Mint

Тегло: 20.34 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 18.30 гр.

Диаметър: 30.50 мм

Дебелина: 1.80 мм

Гурт: надпис

Номинал: 100

Валута: Чилийско Песо

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на полуколекционната - полунумизматична монета 100 Чилийски Песо от 20.34 гр.

 

Отсечена едва в 540 000 бройки, монетата е на границата между инвестиционна и нумизматична. Надценките при нея са умерено и малко по-високи от стандартните конкурентни продукти, като 4 Дуката или половин унциевите модерни инвестиционни монети, което я прави примамлива, както за инвеститорите в една идея по-редки монети, така и за колекционерите.

 

 

 

Съхранение на Златната Монета 100 чилийски Песо от 20.34 гр.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. При все това, износвания почти няма. Допустими са леки изхабявания, но реално повечето от тези монети са в много добро състояние и почти нямат такива. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за Златната Монета 100 Чилийски Песо Либърти от 20.34 гр.

 

Златната монета 100 Песо Либърти е изсечена за първи път през 1926 г. Песото бива заменено от ескудото през 1960 г. Между 1932 г. и 1980 г. монета 100 Песо Чили, заедно с 50 и 20 Песо са сечени с инвестиционна цел. 

Интересното тук за колекционерите е, че Чили се превръща в мишена за Испания, която иска да завладее Чили, за да се добере до златните резерви на страната. Самата монета е символ на свободата и не случайно се нарича Liberty.