Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

3.39 гр. Златна Монета 10 Корони Франц-Йосиф I Австрия 1912

Налична и Историческа 10 Корони Франц-Йосиф I Австрия 1897 г.

 

Държава: Австрия

Монетен двор: Münze Österreich AG

Тегло: 3.39 гр. 

Проба: 900/1000

Чисто злато: 3.05 гр. 

Диаметър: 19.00 мм

Дебелина: 0.82 мм

Гурт: надпис и орнаменти

Номинал: 10

Валута: Aвстрийска Корона

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 10 Корони Австрия

 

Тази монета е в класа делимост на 10 Франка Наполеон и Мариана,1 Дукат, 1/2 Суверен и 5 Мексикански Песо Идалго, като тегло и затова често се сравнява с тях. Монетата не е историческа, а модерна инвестиционна монета и се сече в днешни времена, макар и производството на същата да е спряно в момента. Сама по себе си, монетата беше една идея по-малко популярна, отколкото историческите  си събратя, но в последните години липсва на пазарите по- често от тях. Ликвидността на 10 Корони при обратно изкупуване в България е безпроблемна в днешни времена, понеже пазарът се измени така, че всички дребни исторически монети и официални препечатки са силно търсени и често трудно откриваеми на пазарите. Най-популярна е в страните от Централна Европа, като Австрия, Германия, Унгария, Чехия, Полша, Холандия и е много подходяща за инвеститори, които живеят или плануват да живеят там. 

 

 

Съхранение на златните монети 10 Корона Австрия

 

Съхранението на 10 Корона Австрия е лесно. Третират се, като исторически монети и са допустими всякакви умерени микродраскотини, макар и повечето от тях да са чисто нови и да нямат загуба в тегло. Нямат износвания поради факта, че не са циркулирали. Не е задължително да се съхраняват в капсули ( igold ги продава с капсули). Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат притеснения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети от 10 Корона

 

Преди избухването на Ковид, инфлацията и инвазията на Русия в Украйна тези монети не бяха толкова предпочитани, колкото историческите 20 Франка и Суверени. След това обаче, станаха толкова трудно откриваеми в обеми, че има константен недостиг от тях и търсенето за тях е меко казано огромно.