Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

31.1 гр. ( 1 toz. ) Златна Монета Австралийски Лунар Вол 2009

 

Държава: Австралия

Монетен двор: Perth Mint

Година на емитиране: 2009

Тегло: 31.1 гр.

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 31.1 гр.

Диаметър: 39.34 мм

Дебелина: 2.30 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 100

Валута: Австралийски Долар

Опаковка: фабрична пластмасова капсула от рафинерията

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Особености на колекционната монета Австралийски Лунар от 1 oz.  Вол 2009 год.

 

Австралийските Лунари не са инвестиционни монети, а са колекционни. Те са най-предпочитаните съвременни нумизматични монети с така наречения 'highly sought- after market'. Монети, за които има голямо търсене след като лимитираната емисия е приключила. В годината на отсичане цените им са с няколко процента по-високи от тези на стандартните инвестиционни монети от 31.1 гр., като Кенгуруто, Филхармонията, Кленовия Лист, Американския Орел, Кругеррандът, Пандата и Британията. Обикновено оскъпяването варира до 3-5 % в годината на отсичане. В следващите години, цените им поскъпват значително на вторичния пазар (ebay и сходни сайтове за търговия), понеже квотите от тях са лимитирани от монетния двор и не се секат, като стандартните инвестиционни монети в неограничени количества. От друга страна, дилърите на инвестиционно злато не ги изкупуваме обратно толкова скъпо, колкото могат да се продадат онлайн, понеже бихме ги продали много по-бавно, отколкото стандартните инвестиционни монети и съответно бихме изгубили доходност под формата на пропуснати ползи и задържащи злато, което не е чак толкова ликвидно. Подходящи са за колекционери, както и за подарък. Инвеститорите трябва да осмислят как функционира пазарът, преди да ги купят с инвестиционна цел. 

 

 

Съхранение на Австралийския Лунар Вол 2009 год.

 

Монетата не трябва да се докосва с ръце, точно както и Кенгуруто на Perth Mint. Финото матово покритие при тази монета се поврежда непоправимо при допир с ръка и върху него остават отпечатъци. За разлика от другите стандартни златни едноунциеви инвестиционни монети, Лунарът не пристига в тубуси, а директно в капсули от монетния двор на Perth Mint, които не трябва да се отварят oт дилъра или инвеститора. Ако се наложи контакт с ръце при случайно счупване на капсулата, задължително трябва да се държи за гурта (ръба на монетата). Употребата на памучни ръкавици при контакт е задължителна. Всички монети Лунар, с които igold търгува, са в перфектно състояние и биха били изкупени като колекционни навсякъде по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златната монета Австралийски Лунар Вол 2009 год.

 

Лунарите от 1 трой унция са най- колекционираната модерна монета, чиито цени скачат в годините, както от страната на продажба, така и от тази на покупка. Второто се дължи основно на появата на igold на пазара след 2019 год. Ние сме първите, които започнаха да изкупуват Лунарите скъпо.