Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

7.78 гр. ( 1/4 toz. ) Златна Монета Зверовете на Тюдорите Лъвът на Англия 2022

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Година на емитиране: 2022

Тегло: 7.78 гр.

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 7.78 гр.

Диаметър: 22 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 25

Валута: Британски Паунд

Опаковка: капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Особености на колекционната монета от 1/4 oz. Зверовете на Тюдорите, Лъвът на Англия 2022 год.

 

 

Лъвът на Англия е първата монета от новата серия на Royal Mint 'Зверовете на Тюдорите', която е наследникът на приключилата през 2021 год. серия 'Кралски Зверове'. Серията 'Кралски Зверове' се заформи като основен конкурент на Лунарите на Perth Mint и нейните монети се търгуват високо на вторичния пазар сред колекционери по цял свят. Като първа от серията си монета, се очаква тя достигне високи нива на вторичния пазар след години.

С победата на Дома на Ланкастър над този на Йорк във Войните на Розите се ражда могъща династия. За да подчертае легитимността на своето управление и да обедини домовете, Хенри VII се жени за Елизабет Йоркска. 

Хенри VIII, както и баща му, имат една единствена цел - да легитимират династията Тюдор. А за тази цел владетелите винаги се обръщат към древната хералдика и символиката в посланията си. Хемптън Корт е мястото, на което ясно се вижда хералдиката, използвана за целта от двамата владетели.


Дворецът е една от най-известните резиденции на краля и място, което той използва за удоволствия и празненства.

 

Десет каменни звяра се издигат по моста на Ров, представляващ родословието на Хенри VIII и третата му съпруга Джейн Сиймор. Те са микс от истински животни и митични същества и носят със себе си посланията под формата на  хералдически символи на една от най-мощните династии в историята на Англия, а именно - Тюдор.

 

Тази нова серия ще изобрази точно тях.

 

 

Съхранение на колекционната монета Лъвът на Англия

 

Монетите са в нумизматичен клас brilliant uncirculated и трябва да останат в такова състояние. Докосване с ръка не би ги повредило, но дори най-малка драскотина би свалила цената им, така че препоръчваме никога да не се отварят от капсулите или това да се прави с изключително внимание и само при нужда.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златната монета Лъвът на Англия

 

Смелият и свиреп лъв присъства на герба - щит на Англия, откакто съществува. Лъвът олицетворява английската смелост, сила, достойнство и гордост – черти, които никое животно, местно за страната по това време, изглежда не притежава. Лъвът на Англия поема статута на кралски звяр в началото на дванадесети век по време на управлението на Ричард I (1189–99), когато е официално установена хералдиката. Използван от Хенри VIII като негов сръчен поддръжник, което означава, че се появява от лявата страна на гледащия го, лъвът на Англия остава емблематичен хералдически символ и до днес и може би в съвремието е по-представителен за Британия, отколкото за Англия. Едно от първите животни, застанали на парапетите на Moat Bridge в двореца Хемптън Корт, коронованият лъв поддържа щит, сграбчил в лапите си комбинация от два герба - този на Хенри VIII и този на Джейн Сиймур.