По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

6.73 гр. Златна Монета 10 Холандски Гулдена Вилхелмина с тиара 1911- 1917

 

Държава: Холандия

Монетен двор: Koninklijke Nederlandse Munt

Тегло: 6.73 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 6.06 гр.

Диаметър: 22.40 мм

Дебелина: 1.20 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 10

Валута: Холандски Гулден

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 10 Гулдена Вилхелмина с тиара

 

Още една монета, която се намира трудно след настъпването на кризата от COVID-19, последващата инфлация и войната в Украйна. Типична инвестиционна монета, сечена в големи бройки, но все пак не толкова големи, колкото 20 Франка или Суверени, което води до това, че при кризи и форс мажори изчезва тотално от пазарите и съответно интересът към нея е голям при обратното изкупуване.

 

 

Съхранение на 10 Гулдена Вилхелмина с тиара

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи, но в 95 % от случаите монетите са с почти точно тегло. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 10 Гулдена Вилхелмина с тиара

 

Бидейки кралица от 1890-1948 г., кралица Вилхелмина управлява Холандия по-дълго от всеки друг холандски монарх, включително през двете световни войни и Голямата Депресия. Извън Холандия тя е запомнена предимно като вдъхновение за холандската съпротива по време на Втората Световна Война. В собствената си страна Вилхелмина е символ на националното единство.

 

Реверсът (гърбът) на Холандската 10 гулдена изобразява коронован лъв, носещ меч и стрели върху голям щит, покрит с корона, заобиколен от номинала „10 G“. Думите „KONINGRIJK DER NEDERLANDEN“ и датата обграждат тези изображения. Тази холандска монета също има морско конче и кадуцей (крилат жезъл с две преплетени змии), съответно от всяка страна на датата.

 

На лицевата страна (отпред) е изобразена кралица Вилхелмина, която управлява Холандия от 1890-1948 г., заобиколена от думите „KONINGIN WILHELMINA • GOD ZIJ MET ONS“. Тези монети са произведени в две отделни серии с малко по-различен дизайн. Първата серия включва портрет на кралицата с драпирани рамене и облечена с тиара. Втората серия също показва портрет на кралица Вилхелмина, но в малко по-малък мащаб. Тя е пресечена на шията и е без диадемата. Обратната страна е идентична и в двете серии.

 

Двете холандски монети от 10 гулдена са истински произведения на изкуството с участието на кралица Вилхелмина и се секат в диапазона от 1911 до 1917 и 1925 до 1933 г. Освен леки промени в дизайна на предната или лицевата страна, тези златни монети имат същите спецификации, включително размер, тегло и състав (90% чисто злато).