Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

10.17 гр. Златна Монета 50 Чилийски Песо Либърти 1826- 1980

 

 

Държава: Чили

Монетен двор: Santiago Mint

Тегло: 10.17 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 9.15 гр.

Диаметър: 24.50 мм

Дебелина: 1.60 мм

Гурт: надпис

Номинал: 50

Валута: Чилийско Песо

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционната монета 50 Чилийски Песо от 10.17 гр.

 

Значително по-рядка от големия си събрат от 100 Песо Чили. Подходяща по-скоро за колекционери, поради по-високите си надценки.

 

 

 

Съхранение на Златната Монета 50 чилийски Песо от 10.17 гр.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. При все това, износвания почти няма. Допустими са леки изхабявания, но реално повечето от тези монети са в много добро състояние и почти нямат такива. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за Златната Монета 500 Чилийски Песо Либърти от 10.17 гр.

 

Златната монета 50 Песо Либърти е сечена от. 1826 до 1980 год., което е по- кратко време от това при 100 Песо Чили и в далеч по- ниски тиражи. 

Интересното тук за колекционерите е, че Чили се превръща в мишена за Испания, която иска да завладее Чили, за да се добере до златните резерви на страната. Самата монета е символ на свободата и не случайно се нарича Liberty.