По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

8.36 гр. Златна Монета 5 Американски Долара Indian Head 1908-1916, 1929

 

Държава: САЩ

Монетен двор: United States Mint

Тегло: 8.36 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 7.52 гр.

Диаметър: 21.60 мм

Дебелина: 1.4 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 5

Валута: Долар

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

 

Предимства на колекционната златна монета от 5 Американски Долара Indian Head

 

5 Американски Долара Indian Head са значително по- редки от 5 Американски Долара 'Liberty Head' и се котират традиционно на по- високи цени в зависимост от годината на изсичане, монетния двор и състоянието си.

 

 

Съхранение на златната монета  от 5 Долара Indian Head 

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са перфектни. Умерени износвания са напълно приемливи. Цените им варират спрямо теглото, изхабяванията, годината на изсичане и монетния двор. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват една до друга. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние, отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка', за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 5 Долара Indian Head

 

Директорът на Монетния Двор на САЩ Франк Лийч си спомня:

'Първоначално намерението беше $5 и $2.5 да се изсекат със същия дизайн като този, използван на двойния орел от 20 долара, но преди да бяха предприети окончателни действия към тази цел, президентът Рузвелт ме покани на обяд с него в Белия дом. Неговата цел беше да ме накара да се срещна с доктор Уилям Стърджис Бигълоу от Бостън, любител на изкуството и приятел на президента, който проявяваше голям интерес към начинанието за подобряване на външния вид на американските монети и който имаше нов дизайн за по-дребните златни монети. Неговата идея беше, че търговските нужди на страната изискват монети, които да се „подреждат“ равномерно и че е желателно запазването на колкото е възможно повече плоска равнина. Монета, следователно изработена, с вдлъбнатини или вдлъбнати линии, фигури и букви върху дизайна, вместо да бъде с повдигнат или релефен дизайн, би отговорила на желанията на банкерите и бизнесмените и в същото време би въвела иновация в монетосеченето, бидейки едновременно артистична и адаптивна към нуждите на бизнеса.'

 

В резултат на обедната среща в Белия дом, Лийч се съгласява да се откаже от идеята дизайнът на Двойния Орел да се използва за малките златни деноминации и да си сътрудничи с Бигълоу и Прат при изработването на новите монети. Лийч дори се ангажира да даде хонорара на Прат от $300 на Бигълоу от държавни средства. Президентът е искал да види изправения орел на Saint-Gaudens на монетата от десет долара, адаптиран във вдлъбната повърхност за по-малките монети и, ако не представлява промяна на дизайна, използван и върху монетата от десет долара. 

 

Действително, това което се получава е идеално плоска златна монета.