Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

12.90 гр. Златна Монета 40 Италиански Лири Наполеон I 1807-1814

 

Държава: Италия

Монетен двор: Zecca di Milano

Тегло: 12.90 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 11.61 гр.

Диаметър: 26 мм

Дебелина: 1.5 мм

Гурт: надпис

Номинал: 40

Валута: Италианска Лира

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на нумизматична Монета от 40 Лири Наполеон I

 

40 Лири Наполеон I е нумизматична монета, а не инвестиционна. Надценките при нея са по-високи от стандартните за инвестиционни монети. Поискайте снимки на определени години описани в заглавието, за да видите точната монета, която ще закупите.

 

 

Съхранение на 40 франковите златни монети

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При тези монети, за разлика от 20 франковите, са допустими и някои единични удари или наранявания. При фабрично тегло от 12.90 гр., колекционерите избират сами, дали теглото отговаря на изискванията им, така че питайте и за конкретно тегло на монетата, която ще закупите. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините и изхабявания са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за колекционери, които имат съображения относно съхранението на монетите. 

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети от 40 Лири Наполеон I

 

Наполеон е френски военен и политически лидер, който оказва значително влияние върху историята на Европа. Той е генерал по време на Френската Революция, владетел на Франция като първи консул на Френската Република и император на Първата Френска Империя. Роден в Корсика и обучен като артилерийски офицер в континентална Франция, той се издига до известност по време на Френската Революция и води успешни кампании срещу Първата и Втората коалиции, организирани срещу Франция. През 1799 г. Наполеон организира държавен преврат и се провъзгласява за първи консул; пет години по-късно той се коронясва, като император на французите. През първото десетилетие на деветнадесети век той насочва армиите на Франция срещу всяка голяма европейска сила и доминира континентална Европа чрез поредица от военни победи – олицетворение на битки, като тези в Аустерлиц и Фридланд. Той поддържа сферата на влияние на Франция чрез образуването на обширни съюзи и назначаването на приятели и членове на семейството да управляват други европейски страни като френски държави- клиенти. Френското нахлуване в Русия през 1812 г. бележи повратна точка в съдбата на Наполеон. Неговата Grande Armée бива разрушена по време на кампанията и никога не се възстановява напълно. През 1813 г. Шестата коалиция побеждава силите му при Лайпциг, нахлува във Франция и го заточва на остров Елба. По-малко от година по-късно той се завръща и най-накрая е победен в битката при Ватерло през юни 1815 г. Наполеон прекарва последните шест години от живота си под британски надзор на остров Света Елена, където умира през 1821 г. Аутопсията заключава, че умира от рак на стомаха, въпреки че Стен Форшуфвуд и други учени през 1960 г. предполагат, че е бил отровен с арсен.Наполеон разработва няколко военни нововъведения, черпи тактиката си от различни източници и постига големи победи с модернизирана френска армия. Неговите кампании се изучават във военни академии по целия свят и той е широко смятан за един от най-великите командири в историята. Въпреки че е смятан за тиранин от опонентите си, той е запомнен с установяването на Наполеоновия кодекс, който полага административните основи за голяма част от Западна Европа.