Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

6.45 гр. Златна Монета 20 Италиански Лири Карло Алберто Сардиния 1831- 1849

 

Държава: Италия

Монетен двор: Kingdom of Sardinia

Тегло: 6.45 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.81 гр.

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.25 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Италианска Лира

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Предимства на колекционната златна монета 20 Лири Карло Алберто

 

За разлика стандартните 20 Лири Умберто I и Емануеле II, 20 Лири Карло Алберто е твърдо колекционна монета.

 

 

Съхранение на 20 франковите златни Лири Карло Алберто

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Цените им варират спрямо качеството и износванията. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт 20 Лири Карло Алберто

 

Карло Алберто е бил крал на Сардиния между 1831 и 1849 год.

Лицевата страна на златната монета от 20 лири Карло Алберто изобразява портрета на краля, който е обърнат наляво. Надписите, присъстващи на главата на лицевата страна, са „CAR ALBERTVS D G REX SARD CYP ET HIER“. Изписана е и годината на емитиране на монетата.

На обратната страна на златната монета от 20 Лири Карло Алберто е изобразен гербът на коронованата Савойска Династия, заобиколен от лавров венец. Легендата от тази страна на монетата гласи: „L 20“ в долната част на монетата, което е номиналната стойност на 20 лири и „DVX SAB GENVAE ET MONTISF PRINC PED“.