По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

6.45 гр. Златна Монета 20 Франка Албърт I Белгия 1914

 

Държава: Белгия

Монетен двор: La Monnaie Royale de Belgique

Тегло: 6.45 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.81 гр.

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.25 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Белгийски Франк

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

Предимства на колекционната монета от 20 франка Албърт I

 

Изсечена в едва 125 000 бройки на френски и 125 000 бройки на фламандски език само през 1914 год. Доста рядка и силно колекционна монета към днешни времена. Задължителна част от колекцията за всеки, събиращ франкови монети.

 

 

Съхранение на 20 франковите златни монети Албърт I

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 6.45 гр., за инвестиционни се считат всички, които са най-малко 6.37 гр. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. При все това, монетите Албърт I са почти винаги на точно тегло, поради ниската им циркулация и демонетизация на 12-и април 1957 год. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт Албърт I

 

Историята тук е повече от интересна.

Тази монета е не просто монета, а символизира намеренията на Белгия в навечерието на ПСВ. Профилът на Алберт I , за разлика от този на неговите предшественици е облечен във военна униформа. Алберт I изсича тези монети през 1914 г. (проектирани през 2013 г.) И чрез тях белгийският държавен глава изпраща своята декларация за война преди Първата Световна Война дори да е започнала. Монархът е знаел много добре за плановете на кайзер Вилхелм да завладее Европа. Затова златните монети на Алберт I не са обикновени монети, а демонстрират сила и готовност за отбрана. Гербът на обратната страна на монетата, включва изправен лъв с щит- лъвът говори за силата на белгийската нация, а щитът намеква за готовност за отбрана при евентуална инвазия от страна на Германия. Белгия знае, че немската военна мощ надминава многократно белгийската и при все това, декларира готовността си да се брани.