По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

1.67 гр. Златна Монета 2 Мексикански Песо 1919- 1948

 

Държава: Мексико

Монетен двор: Casa de Moneda de Mexico

Тегло: 1.67 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 1.50 гр.

Диаметър: 13 мм

Дебелина: 1.02 мм

Гурт: надпис

Номинал: 2

Валута: Мексиканско Песо

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

 

 

Предимства на колекционната монета от 2 златни Мексикански Песо 

 

Монетата е силно ограничена на пазарите към днешна дата и се намира трудно в обеми. Поради много малкия си грамаж, цената на 2 Мексикански Песо е относително висока, като надценка и не спада към инвестиционния клас, а по- скоро към колекционния. В монетата има точно 25 пъти по- малко злато от своя популярен инвестиционен брат 50 Мексикански Песо, в който има 37.5 гр. чисто злато.

 

 

 

Съхранение на Златната Монета 2 Мексикански Песо от 1.67 гр.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са циркулирали сред инвеститори в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Обикновено са третирани без капсули. Умерени износвания са напълно приемливи. Допустими са изхабявания до 1 % от теглото, но реално повечето от тези монети са в много добро състояние и почти нямат изхабявания. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за Златната Монета 2 Мексикански Песо

 

Златната монета от 2 песо или Dos Pesos е сечена в Мексико между 1919 и 2009 г. с дати 1919, 1920, 1944, 1945, 1946 и 1947 г. Част от тези монети са легални препечатки на Мексиканския Монетен Двор, сечени с инвестиционна цел, които не са циркулирали, а просто са минали през много инвеститори във времето.

 

На лицевата страна е изобразен гербът на Мексико, изобразяващ мексикански златен орел, кацнал върху кактус бодлива круша, поглъщащ змия. Обратната страна включва номинала, заобиколен с разкъсан венец, символ на свободата.

 

Монетата е произведена от Мексиканския Монетен двор, който е най-старият монетен двор в Северна Америка. Монетният двор на Мексико Сити произвежда златни песо в деноминации, вариращи от две до петдесет песо. Всяка деноминация споделя общ дизайн, като златната монета от 2 песо е най-малката златна монета, емитирана за обращение от Съединените Мексикански Щати. При все това, производството прекъсва през 2009 год., което води до това, че макар и препечатки, техните цени зависят от вторичния пазар и са трудно откриваеми в количества в днешно време.

Сеченето започва през 1919 г. с тираж от 1 670 000 монети и продължава за кратко през 1920 г. След това е възобновено през 1944 г. и продължава през 1948 г., въпреки че не са известни екземпляри от 1948 г. През 1951-1972 г. са изсечени общо 4 590 493 бройки, най-вероятно датирани от 1945 г. През 1996 г. са произведени матирани препечатки ( по което се и познават препечатките ). Допълнителни 260 000 броя от 1945 г. са изсечени през 2000-2009 г. 

Интересното при тази монета е, че огромна част от тиражите са претопени във времето, особено когато е била ползвана за вграждане в бижута през 60-те, 70-те, 80-те и 90-те, което често е повреждало монетите и после те са били претопявани, като злато за материал след като модата е отминала и вече не е било особено атрактивно да носиш монети на ушите си. В дългогодишната си работа със злато сме се сблъсквали с тазкива бижута не веднъж. 

 

Мода. Модерното днес е просто забавно утре.