Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

32.26 гр. Златна Монета 100 Франка Монако Принц Албърт I 1891- 1904

 

Държава: Монако

Монетен двор: Monnaie de Paris

Тегло: 32.258 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 29.03 гр.

Диаметър: 35 мм

Дебелина: 2.3 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 100

Валута: Франк Монако

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

 

Предимства на Колекционната Златна Монета от 100 франка Принц Албърт I

 

Задължителна за колекционерите на франкови монети. Рядка в добро състояние, макар и с по-високи тиражи от тази на предшественика си Чарлз III. 

 

 

Съхранение на 100 франковите златни монети 

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Различните тегла и състояние водят до различни цени. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт 100 Франка Албърт I

 

Интересното тук е, че макар и в относително по- високи тиражи, монетата е използвана, като жетон в казината върху зелените килими на Casino de Monte Carlo, което я прави рядка в добро състояние. Обикновено има изхабявания и цените  варират спрямо състоянието.

 

С използването на лаврови и маслинови клонки върху монетата, Алберт I- ви възприема сходен мотив на този използван от неговите предци Оноре II и Луи I през XVII век. 

 

 

Година Тираж          
1891 A 20 000          
1895 A 20 000          
1896 A 20 000          
1901 A 15 000          
1904 A 10 000