По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

6.73 гр. Златна Монета 10 Холандски Гулдена Вилхелм 1875- 1889

 

Държава: Холандия

Монетен двор: Koninklijke Nederlandse Munt

Тегло: 6.73 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 6.06 гр.

Диаметър: 22.40 мм

Дебелина: 1.20 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 10

Валута: Холандски Гулден

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 10 Гулдена Вилхелм

 

Още една монета, която се намира трудно след настъпването на кризата от COVID-19, последващата инфлация и войната в Украйна. Типична инвестиционна монета, сечена в големи бройки, но все пак не толкова големи, колкото 20 Франка или Суверени, което води до това, че при кризи и форс мажори изчезва тотално от пазарите и съответно интересът към нея е голям при обратното изкупуване.

 

 

Съхранение на 10 Гулдена Вилхелм

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи, но в 95 % от случаите монетите са с почти точно тегло. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 10 Гулдена Вилхелм

 

От 1875 до 1889 г. холандските монетни дворове секат златни гулдени, най- вече с номинални стойности от 5 и 10 гулдена. Следователно тези монети, носещи образа на тогавашния холандски крал Вилем III, са били в обращение в много големи количества, така че много от тях достигат до пазарите и днес. 

 

Монетата, с проба 900/1000, изобразява холандския крал Вилем III на лицевата си страна. (държавен глава от 1849 до 1890 г.). Над профила на монарха има надпис с холандските думи „GOD ZIJ MET ONS“, което на английски означава „Бог да бъде с нас“. Името на краля "KONIG WILLEM DE DERDE" (King Willem III) може да се прочете под портрета на монарха. Двата надписа са разделени един от друг с две петолъчни звезди. Интересно е, че тези звезди са били запазени сравнително малки през първата година от емисията 1875 и са се увеличили само от 1876 до 1889. Гуртът на монетата е назъбен.

 

На гърба е изобразен коронования герб на кралство Холандия, в центъра на който има хералдически лъв с корона, меч и стрели. Гербът е фланкиран от номиналната стойност на монетата „10 G“. Годината на издаване "1875" е гравирана над герба, а страната еминент формира останалата част от надписа. Надписът "KONINGRIJK DER NEDERLANDEN" (Кралство Холандия) може да се чете в посока обратна на часовниковата стрелка по външната страна на монетата и в посока обратна на часовниковата стрелка от 11 до 1 часа. Този надпис е ретрограден, т.е. чете се от външната страна на монетата вместо отвътре. Между надписа и герба има боздуган вляво и живачен кадуцей вдясно. И двата обекта са традиционни хералдически символи и представляват силата на държавата и на армията (боздуган) и търговията (живачен кадуцей). Като колониална и търговска сила от онова време, това са две значими области в рамките на кралството. 

 

В рамките на шегата, хубаво е да имате някоя и друга такава монета, в случай, че Нидерландия стане Холандия отново и реши да завземе света пак.