Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

3.82 гр. Златна Монета 10 Френски Франка Луи- Наполеон Бонапарт III 1991

 

 

Държава: Франция

Монетен двор: Monnaie de Paris

Тегло: 3.82 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 3.44 гр.

Диаметър: 19 мм

Дебелина: 0.75 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 10

Валута: Френски Франк

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционните златни монети от 10 франка Наполеон 1991 год.

 

Отсечени само 6000 бр. през 1991 год. в proof състояние. Предимството съвсем очевидно е, че това е най-рядката 10 франкова монета, макар и да е най-новата. Задължителна за всеки колекционер на 10 и 20 Франкови монети.

 

 

Съхранение на 10 франковите златни монети

 

Най- оценени са в състояние brilliant uncirculated, макар и да се търгуват и в други състояния, поради крайно ниския си и ограничен тираж.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт

 

Интересното тук освен малкия тираж е цветът и теглото на монетите. С повече примес мед, това са единствените Наполеони, които имат меден отенък наподобяващ този на съвременните британски суверени. Теглото им също не е традиционното за 10 Франка Наполеон и вместо 3.22 гр. е 3.82 гр. чистото злато не е 2.90 гр., а 3.44 гр.