Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

33.87 гр. Златна Монета 100 Корони Франц- Йосиф I Австро- Унгария 1908

 

Държава: АстроУнгария

Монетен двор: Münze Österreich AG

Тегло: 33.87 гр. 

Проба: 900/1000

Чисто злато: 30.49 гр. 

Диаметър: 37 мм

Дебелина: 2.15 мм

Гурт: надпис и орнаменти

Номинал: 100

Валута: Aвстро- Унгарска Корона

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 100 Корони Франц- Йосиф I Австро- Унгария

 

Тази монета е в класа делимост на едноунциевите монети, като тегло и затова често се сравнява с тях. Монетата не е историческа, а модерна инвестиционна монета и се сече в днешни времена. Сама по себе си, монетата е една идея по-малко популярна, отколкото едноунциевите си събратя и е предпочитана за инвестиция в случаите, когато е на малко по-ниска цена за грам чисто злато. Подлежи и на някои сезонни търсения, свързани основно с турските и ромските сватби. Ликвидността на 100 Корони при обратно изкупуване в България е безпроблемна. Най-популярна е в страните от Централна Европа, като Австрия, Германия, Унгария, Чехия, Полша, Холандия и е много подходяща за инвеститори, които живеят или плануват да живеят там. 

 

 

Съхранение на златните монети 100 Корона Франц- Йосиф Австро- Унгария

 

Съхранението на 100 Корона Австро- Унгария е по-лесно, отколкото на монетите от 1 toz., като Филхармония, Канадски Кленов Лист, Австралийско Кенгуру и Китайска Панда. Сходно е с това на Американски Орел и Кругерранд, които могат да се третират с ръце безпроблемно. Търгуват се с микродраскотини безпроблемно и не е задължително да се съхраняват с капсули ( igold ги продава с капсули). Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат притеснения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети от 100 Корона Франц- Йосиф Австро-Унгария

 

Мнозина ги мислят за исторически монети, но това са модерни инвестиционни монети, досущ като австрийския си събрат 100 Корона Франц- Йосиф Австрия. Двете монети са с еднакво тегло, проба и чисто злато, но унгарският вариант е по- рядък в днешни времена и често относително по- скъп от австрийският. Били те и модерни инвестиционни монети, не се секат в днешно време.