По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

3.11 гр. ( 1/10 toz. ) Златна Монета Австралийски Лунар Тигър 2022

 

Държава: Австралия

Монетен двор: Perth Mint

Година на емитиране: 2022

Тегло: 3.11 гр.

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 3.11 гр.

Диаметър: 16.6 мм

Дебелина: 1.400 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 15

Валута: Австралийски Долар

Опаковка: фабрична пластмасова капсула от рафинерията

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Особености на колекционната монета Австралийски Лунар от 1/10 oz. 2022 год. Тигър

 

Австралийските Лунари не са инвестиционни монети, а са колекционни. Те са най-предпочитаните съвременни нумизматични монети с така наречения 'highly sought- after market'. В следващите години, цените им поскъпват значително на вторичния пазар (ebay и сходни сайтове за търговия), понеже квотите от тях са лимитирани от монетния двор и не се секат, като стандартните инвестиционни монети в неограничени количества. При все това, най- силна като покачвания на цените в годините винаги е едноунциевия Лунар. По- малките деноминации, също вдигат цена, но процентно по- малко от големия си събрат. От друга страна, дилърите на инвестиционно злато не ги изкупуваме обратно толкова скъпо, колкото могат да се продадат онлайн, понеже бихме ги продали много по-бавно, отколкото стандартните инвестиционни монети и съответно бихме изгубили доходност под формата на пропуснати ползи и задържащи злато, което не е чак толкова ликвидно. Изключително подходящи са за колекционери, както и за подарък! 

 

 

Съхранение на Австралийския Лунар 1/10 toz. Тигър

 

Монетата не трябва да се докосва с ръце, точно както и Кенгуруто на Perth Mint. Финото матово покритие при тази монета се поврежда непоправимо при допир с ръка и върху него остават отпечатъци. За разлика от другите стандартни златни едноунциеви инвестиционни монети, Лунарът не пристига в тубуси, а директно в капсули от монетния двор на Perth Mint, които не трябва да се отварят oт дилъра или инвеститора. Ако се наложи контакт с ръце при случайно счупване на капсулата, задължително трябва да се държи за гурта (ръба на монетата). Употребата на памучни ръкавици при контакт е задължителна. Всички монети Лунар, с които igold търгува, са в перфектно състояние и биха били изкупени като колекционни навсякъде по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златната монета 3.11 гр. Австралийски Лунар

 

За разлика от пазара на инвестиционно злато, който е по- прагматичен, при пазара на колекционерски и подаръчни монети има много емоция. Тази емоция влияе и върху цените на вторичния пазар на монетите от серията Лунар на Пърт Минт. Най- предпочитаните монети Австралийски Лунар от клиентите са тези с най- атрактивните животни. Примерно, годината на Дракона винаги е хит, както сред колекционерите, така и за подарък. Най- забавна определено е годината на Змията, особено около 14-и февруари и 8-и март. Сещате се какво имаме предвид. Най- сериозен проблем при продажбите има при годината на прасето, както в годината на емитиране, така и на вторичния пазар след това. Някак е неловко да подарите монета с прасе за кръщенето на бебето на най- добарата приятелка на съпругатата Ви или не дай си Боже за 60 годишния юбилей на тъщата Ви.. разбираме Ви. За щастие, 2022 година е годината на Тигъра, която е приемана добре от инвеститорите и е символ на