Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

12.90 гр. Златна Монета 40 Френски Франка Наполеон I 1806

 

Държава: Франция

Монетен двор: Monnaie de Paris

Тегло: 12.90 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 11.61 гр.

Диаметър: 26 мм

Дебелина: 1.5 мм

Гурт: надпис

Номинал: 40

Валута: Френски Франк

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на нумизматична Монета от 40 франка Наполеон I, 1806 год.

 

Монетите от 40 Франка Наполеон I oт 1806 год. са по-редки монети от по-късните 40 Франка Наполеон I с венец 1809-1813 и са по-скъпи, като цяло.

 

 

Съхранение на 40 франковите златни монети Наполеон I, 1806 год.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Цените им варират спрямо качеството и рядкостта на монетния двор, в който са отсечени. При тези монети, за разлика от 20 франковите, са допустими и някои единични удари или наранявания. При фабрично тегло от 12.90 гр., колекционерите избират сами, дали теглото отговаря на изискванията им, така че питайте и за конкретно тегло на монетата, която ще закупите. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините и изхабявания са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за колекционери, които имат съображения относно съхранението на монетите. 

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети от 40 Франка Наполеон I, 1806 год.

 

Интересното тук е, че 40 Франка от 1806 год. се класифицира, като отделна монета само в тази година, понеже дизайнът на монетата в предходната 1805 и този в следващата 1807 год. не е идентичен. Ако колекционирате франкови монети по вид, то това е отделна от останалите монета.