За инвестицията в злато, икономиката и политиката | igold новини
Блог за инвестиционно злато, финанси, политика

Златен бръмбар

Едно място, на което можете да научите много от света на инвестиционното злато на достъпен език.

Икономическите фактори, влияещи върху представянето на благородния метал.

Актуални политически, социални, исторически и просто любопитни статии, свързани ин/директно със златото.

Практически насоки и препоръки при инвестицията в различните златни кюлчета и монети. 

Събития и видеа

19/04/2021

Какво се случва на пазара на злато и задължително ли то коригира?

За безпрецедентното печатане на пари, оптимизма, новите инвеститори и цените на инвестиционното злато говори Крум Атанасов от igold с Димитър Вучев в Business Daily по ТВ Европа.

Цялото видео

30/03/2021

С какво да си обясним последното движение в цената на златото?

Как да тълкуваме обявените от Байдън позиции относно данъците в корпоративна Америка?

Крум Атанасов за „Запазената марка Марио Гавраилов“ по TV1.

Вижте видео

12/11/2020

За предизвикателствата при настъпващата икономическа криза. Макроклиматът – злато, икономика и пазарите на фона на изборите в САЩ и поляризацията в Западните Общества. Гледайте видеото от подкаста на председателя на Българското либертарианско общество в разговор с Крум Атанасов.
 

Още във видеото

Най-нови статии

14/05/2022

За разлика от близкото минало, Федералният резерв работи при напълно нова система, при която активното управление на предлагането на резерви вече не играе роля в контрола на лихвения процент.

Резервите в банковата система и депозитите в ON RRP са пасиви в баланса на Централната банка, които бяха създадени след мащабните покупки на лихвоносни ценни книжа (респективно активи в баланса на банката). Досега не е имало съществени проблеми с това, тъй като приходите от лихви, които ФЕД получава от своите активи, са много по-високи от лихвите, които плаща за поддържане на оперативната си система.

С какви проблеми може да се сблъска Централната банка много скоро?

От Петър Петров.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

28/04/2022

Глобализацията, стабилните политически рамки, демографските промени и технологичният напредък бяха от съществено значение за поддържането на ниска инфлация до 2021 г.  Ако нарастващите протекционистки и популистки настроения, съчетани с геополитически рискове, обърнат темпото на глобализацията и вдъхновят желание за отдалечаване от разумната фискална и монетарна политика, покачването на цените може да се превърне в много устойчива тенденция през следващите години.

Какво може да ни донесе бъдещето?

От Петър Петров

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

03/04/2022

Твърдението, че проблемът с ниската инфлация може да бъде решен чрез достатъчно решителни действия от страна на Централната банка, без съмнение ви кара да се запитате, ако това е така, защо Япония се проваля повече от 30 години? Дори днес, когато повечето държави са изправени пред проблем с висока инфлация, цените в Япония продължават да се колебаят около нулата.

От Петър Петров

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

Последни статии и изяви в медиите

Най-четени

18/11/2019

Кои са капаните при инвестицията във физическо инвестиционно злато? Сам ли се подвеждате, или бивате подведен от търговеца/дилъра на инвестиционно злато? Какво е важно при инвестицията и какво не е? Как да сметнем сами кое е изгодно за нас и кое не? Кои инвестиционни продукти имат смисъл и кои никакъв, и защо?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

07/03/2021

Всеки инвеститор има множество и различни причини да инвестира в благородния метал. Освен причина, трябва да имате цел, стратегия и времеви период. В тази статия ще опиша различните цели и стратегии и как може да се възползвате от тях, за да имате оптимален резултат спрямо Вашите лични разбирания. Не всяка цел и стратегия е подходяща за всеки инвеститор. Били те на различна възраст, с различен бюджет и разбирания, инвеститорите могат да имат множество различни желани резултати.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

31/05/2021

Ликвидност, делимост и цена са трите най-важни компонента, когато взимаме решение в какви златни инвестиционни продукти да инвестираме. В статията за ликвидността  описах защо първият компонент, а именно ликвидността, е най-важен. Тази статия ще засегне делимостта като втори компонент при избора ни. Често начинаещите инвеститори бъркат двата компонента при избора – ликвидност и делимост. Тук ясно ще ги разграничим. 

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

23/03/2019

Тази статия има за цел да даде базова представа на начинаещи инвеститори, а именно как се определя моментът, в който се прави вложението. Ще споделя опит, който е нужен на всеки, за да може да вземе най-правилното решение за себе си, независимо дали ще направи инвестиция, или не.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

14/06/2019

Как да подберем кои са най-подходящите златни монети за нас в категорията? Какво ги прави такива? Кои са плюсовете и минусите на всеки един от тях? Има ли смисъл да диверсифицираме между различните монети?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

01/09/2019

За какъв тип инвеститори са подходящи историческите златни монети? Защо да инвестираме в 20 франка исторически златни монети, а не в дребни кюлчета или други сходни по грамаж монети? Защо 20 франковите монети са най-подходящите исторически инвестиционни сред тях? За какъв обем инвестиция са подходящи те?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

Инвестирайте информирано с igold

Всички статии - Вашият експертен пътеводител по инвестиция в злато

Запишете се за още информация за отстъпки и новини.