Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

13.50 гр. Златна Монета 1000 Шилинга Бабенбергер Австрия

 

Държава: Австрия

Монетен двор: Münze Österreich AG

Тегло: 13.50 гр. 

Проба: 900/1000

Чисто злато: 12.15 гр. 

Диаметър: 27 мм

Дебелина: 1.6 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1000

Валута: Aвстрийски Шилинг

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

  • Продаваме

    0 лв.

    Купуваме

    1776 лв.
  • попитай

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 1000 Шилинга Бабенбергер

 

Със своите 12.15 гр. чисто злато, тази монета е в класа делимост на половин унциевите монети ( 15.55 гр. ), 4 Дуката Франц Йосиф ( 13.76 гр.) и Двоен Британски Суверен (14.64 гр.) , като тегло и затова често се сравнява с тях в ценово отношение. Монетата не е историческа, а модерна инвестиционна монета, която обаче не се сече някъде от 80-те години, което я прави по- рядка от посочените горе конкуренти. Отсечени са някъде към 1 800 000 бр., преди да се спре производството. 

 

 

Съхранение на златните монети 1000 Шилинга Бабенбергер Австрия

 

Съхранението на 1000 Шилинга Австрия е по-лесно, отколкото на монетите от 1 toz., като Филхармония, Канадски Кленов Лист, Австралийско Кенгуру и Китайска Панда. Сходно е с това на Американски Орел и Кругерранд, които могат да се третират с ръце спокойно. Търгуват се с микродраскотини безпроблемно и не е задължително да се съхраняват с капсули ( igold ги продава с капсули). Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат притеснения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети от 1000 Шилинга Бабенбергер

 

Австрийските 1000 шилинга са изсечени за първи път от Австрийския монетен двор през 1976 г. Той отбелязва 1000 годишнината на династията Бабенберг. През 1976 г. за първи път е произведена монета с номинална стойност 1000 шилинга, което е по-скоро символична стойност по онова време, за да представи хилядолетието на австрийските владетели между 976 и 1976 г.

 

Династията Бабенберг е сред най-известните династии на средновековна Европа, притежаващи огромна власт и небивал статут. Бабенбергите произлизат от Бамбергите. През 976 г. те са били маркизите и херцозите в Австрия под ръководството на тогавашния император Ото II. Те управляват Австрия до 1246 г., когато династията на маркизите и херцозите на Бабенбергите изчезва. Те са и тези, които съюзяват Австрия с могъщата Византийска империя. Друг важен аспект на тази династия е, че тя построява първия готически дворец на река Дунав, Клостернойберг, и е отговорна до известна степен за многонационалния характер на Хабсбургската империя.

 

Златната монета от 1000 шилинга е класифицирана като нециркулирала. Изчислено е, че през годините на сечене са издадени приблизително 1 800 000 златни монети, което я вкарва в клас инвестиционни монети.

 

На лицевата страна на австрийските 1000 шилинга е изобразен могъщият хералдически орел, националната емблема на Република Австрия, със стенописна корона и щит на гърдите, в ръцете си има скъсана верига и символите на селяните и работническата класа. Царският орел има гърди, покрити с щит. В долната част на монетата са изписани следните думи: REPUBLIK ÖSTERREICH SCHILLING 1000. Дизайнът принадлежи на Марта Куфал-Хартл. Тези думи обграждат могъщия орел, изобразен върху монетата.

 

Реверсът на 1000 шилинга изобразява рицар, носещ вимпел на кон. Това е печатът на херцог Фридрих II. Около печата са изписани думите EINSETZUNG DER BABENBERGER, които се превеждат като династия Бабенберг и годините „976-1976“, представляващи годишнината, за която е изсечена тази красива златна монета.