igold в медиите
 • Златна инвестиционна монета Наполеон 3
 • 20 франка френски Наполеон
 • Монета Наполеон 3 - igold София
 • 20 франка френска Мариана - igold София
 • 20 франка златен Петел
 • 20 франка френски петел - igold София
 • 20 франка френски Гениус
 • 20 франка Златен Гениус
 • Златен Гениус - монета 20 френски франка
 • 20 франка френски Серес
 • Златен френски Серес от igold - София
 • 20 франка френски златен Серес
 • 20 франка Вренели Швейцария
 • Швейцарски 20 франка Вренели
 • Златна монета 20 швейцарски франка Вренели

6.45 гр. Златни Монети 20 Френски Франка Наполеон, Мариана, Вренели, Гениус, Серес

 

Държава: Франция

Монетен двор: Monnaie de Paris

Тегло: 6.45 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.81 гр.

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.25 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Френски Франк

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни и са

заснети ексклузивно за igold.

 

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 20 франка

 

20 франковите монети са най-популярните исторически инвестиционни монети в света. Стандартът се създава от Латинския Монетарен Съюз, начело с Франция, с участието на Белгия, Швейцария и други основно романоговорещи нации, за да се улесни търговията между страните членки, които започват да приемат номиналите на другите участващи в пакта, без да има нужда да се конвертират от банки и брокери срещу високи такси. Често тези монети се наричат 'първото евро'. Те са изключително предпочитани от класически инвеститори, за които инвестицята в злато не е нещо необичайно. Макар и дребни, цените им са ниски спрямо аналогични като грамаж модерно сечени монети и позволяват голяма делимост на добра цена при инвестиции от всякакъв размер. В igold търгуваме с най- популярните и предпочитани сред тях - Наполеон, Серес, Гениус, Мариана. За инвеститора няма значение коя франкова монета купува. Всички те са с еднакви физически размери и съдържание на злато. При все това, най- предпочитаните сред тях са френските.

 

 

Съхранение на 20 франковите златни монети

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 6.45 гр., за инвестиционни се считат всички, които са най-малко 6.37 гр. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове стандартни инвестиционни 20 франкови монети на обявените от нас цени, независимо че не всички са включени в нашата листа. Това най- общо включва Швейцарски Вренели, Белгийски Леополд, Унгарски 8 Форинта/ 20 Франка, 20 Франка Тунис, Италианско Умберто.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт

 

 

През 1867 год., Съединените Щати отказват да се включат към франковия стандард предложен от Европейските страни и изтъкват няколко причини. На първо място, пактът предлага лимитиране на сеченето на златни и сребърни монети от всяка страна подписала договора. Към този момент Америка е най-големият производител на злато и сребро в света. Тогава хартиеният американски долар още не е бил конвертируем и това би попречило сериозно на покупателната способност на страната, особено при търговията с Китай, при която стоките са се заплащали основно в сребро. Като втора причина се изтъква голямата слабонаселена територия на Америка и значително по-високата цена на труда от тази в Европа по същото време, водещи до нуждата от повече валута на глава от населението. На трето място, не виждат нужда да преговарят с други страни, понеже Конгресът сам по себе си е можел да промени стойността, размерите и пробата на своите монети и не е било в тяхна полза да се обвързват в пакт с други световни сили. 

 

Най-интересно обаче е следното. За да се изравнят стандартите, американците е трябвало да намалят грамажа на чисто злато в техния 1 златен долар към този на 5 златни френски франка от 1.50 гр. на 1.45 гр. при всичките си деноминации. В писмо от Джон Шърман (председател на финансовия комитет към Сената), отправено в отговор на искането на Самюел Ръгълс (вицепрезидент на комисията на Съединените Щати, делегирана в Париж по въпроса), през май 1867 год. за разглеждане от Сената на възможността Щатите да участват в пакта, Шърман пише: 'Ако направим промяната към франков стандард, бихме имали известна трудност да напаснем договорите към новия златен долар; но днес договорите са базирани на флуктуиращата стойност на хартиените пари и така дори и намаленият златен долар ще струва повече от нашата валута.'

facebookinstagramtwitter

Продаваме злато. Купувате свобода